حديث نور
(خاطراتى از زندگانى حضرت امام خمينى (ره ))

ابراهيم رستمى

- ۵ -


همه اسلام شناس شده اند
امام تا اواخر عمر گاهى جمله اى مى گفتند كه با همه مهابت ايشان ، صداى خنده و شادى عموم بلند مى شد.
در يكى از سخنرانى ها كه به مناسبت مبعث با حضور گروه زيادى از مقامات كشورى و مردم برگزار شده بود درباره اسلام شناسى سران استكبار، آمريكايى ها، اسرائيلى ها و غيره فرمودند:
همه اسلام شناس شده اند، چنان درباره مسايل اسلامى اظهار نظر مى كنند كه من مى ترسم در آينده بر ((عروة الوثقى )) حاشيه بنويسند!
با اين مزاح حضرت امام (ره )، صداى غريو خنده حضار بلند شد.
حجت الاسلام على دوانى كيهان ش 17233
رعايت حقوق ديگران
حضرت امام (ره ) به حقوق ديگران احترام مى گذاشتند و خود را ملزم به رعايت آن مى كردند. در طول سال هايى كه ايشان در نجف اشرف بودند و شب ها به زيارت مرقد مطهر حضرت على (عليه السلام ) مى رفتند، مواظب بودند تا حقوق ديگران پايمال نشود. من در آن مدتى كه به زيارت عتبات عاليات مشرف شده و توفيق زيارت حضرت امام (ره ) را پيدا كرده بودم ، شاهد و ناظر بودم قبل از اينكه امام وارد حرم حضرت على (عليه السلام ) شوند يكى از برادران روحانى را مى فرستادند تا جايى را در قسمت بالاى سر حرم براى حضرت امام بگيرند كه در حين ورود، به كسى تحميل نشود و خداى ناكرده حق كسى پايمال نشود و كسى از جاى خود بلند نشود تا امام به جاى ايشان بنشيند.
حجت الاسلام سيد رضا مدرسى واعظ كيهان ش 17251
پول را به صاحبش برگردانيد
به اتفاق همسرم و پسر كوچك براى اولين بار وارد حرم مطهر حضرت على بن ابى طالب (عليه السلام ) در نجف اشرف شده بوديم . چند روزى بيشتر از شهادت مرحوم حاج آقا مصطفى خمينى نگذشته بود كه براى قرائت فاتحه به بقعه اى كه او را در آن دفن كرده بودند، رفتيم ، ما نشسته بوديم ، فاتحه خوانديم و گريه مى كرديم كه ناگهان ، بچه درب بقعه را به شدت به هم كوبيد و شيشه درب شكست و روى سر او ريخت ، اما هيچ صدمه اى نديد. بعد از آن ما رفتيم و موضوع را به يكى از خادمين گفتم و مبلغ يك دينار به او دادم تا شيشه درب را عوض كند.
اما وقتى حضرت امام آمدند و علت شكسته شدن شيشه را پرسيده بودند، فرمودند: من خودم هزينه آن را مى پردازم و پول را به صاحبش ‍ برگردانيد.
سيد ناصر ميره اى كيهان ش 17047
به گزارشها اكتفا نكنيد
در اوايل ورود به نجف ، شبى كه (امام ) به بازديد آيت الله حكيم رفتند، طلاب ايشان را همراهى كردند. در آن بازديد امام به آقاى حكيم پيشنهاد كردند كه :
خوب است يك سفر به ايران تشريف ببريد كه هم زيارتى است و هم اوضاع را از نزديك مى بينيد و تنها به گزارشها اكتفا نكنيد.
آيت الله عميد زنجانى كيهان ش 17245
درس سازنده
امام شبها در مدرسه دارالشفا شمسيه تدريس مى كرد كه بنده هم در اين درس شركت مى كردم . گاهى وقتها هم در درس منطق منظومه ايشان هم حاضر مى شدم .
امام خمينى ، درس اخلاق بسيار خوب و سازنده اى داشت كه من هم در آن درس حاضر مى شدم .
آيت الله جعفر صبورى قمى كيهان ش 16615
با مقامات دولتى عراق ملاقات خصوصى نمى كردند
امام به اشخاص عراقى كه از ادارى ها و استاندار و فرماندار و... مى آمدند و مى خواستند شرفياب شوند. اجازه ملاقات خصوصى نمى دادند. به من فرموده بودند كه هر وقت اينها آمدند همان وقتى كه هنگام بيرونى است و مردم هستند (همان ساعت 5/2 از غروب گذشته ). چون اين معنا تكرار شده بود اينها هم ديگر مى دانستند. وقتى وارد مى شدند امام هيچ جلوى اينها و كسانى كه از دولتى ها بودند، بلند نمى شدند و اگر ايشان صلاح مى دانستند جوابشان را مى دادند.
حجت الاسلام قرهى كيهان ش 16590
سراغ او را مى گرفتند
بسيار اتفاق افتاد كه هر يك از دوستان (دفتر) دچار كسالت مى شدند و به مجرد عدم حضور، امام سراغ او را مى گرفتند و براى احوالپرسى و عيادت ، ديگرى را نزد او مى فرستادند.
حجت الاسلام رحيميان - در سايه آفتاب - ص 103
تصميم دارم به هيچ موجودى جسارت نكنم
امام از عرفان بالايى برخوردار بودند لذا به همه چيز و همه كس با احترام برخورد مى كردند.
يك روز در درس خارج فرمودند: من تصميم دارم به هيچ موجودى از موجودات خداى متعال جسارت نكنم .
ايشان در روزهاى آخر سال تحصيلى ، ضمن نصيحت و ارشاد، گاهى مى فرمودند:
من از جملاتى كه در حال عصبانيت به آقايان گفته ام عذر مى خواهم . شما مرا دعا كنيد كه بر نفس مسلط باشم .
آيت الله مومن كيهان ش 16930
امام خمينى در آيينه ديگران
شخصيتها:
گورباچف رئيس جمهور شوروى سابق
((آيت الله خمينى فراتر از زمان مى انديشيد و در بعد مكان نمى گنجيد. اگر ما پيش بينى آيت الله خمينى را جدى مى گرفتيم امروز قطعا شاهد چنين وضعيتى نبوديم .))
حافظ اسد
((امام خمينى (قدس سره ) شخصيتى بود كه نقش والايى در رهبرى ملت مسلمان ايران عليه رژيم ستمگر شاه به عهده داشت : مجاهدى بود كه ايران را به جايگاه واقعى خود كه همانا مبارزه با ظلم و استبداد و ديكتاتورى ، هدايت كرد.))
كيم ايل سونگ رئيس جمهور كره شمالى
((حضرت امام خمينى (قدس سره ) اقدامات بارزى در راه هدف مقدس ‍ خود كه مبارزه با تمام اشكال سلطه جويى و وابستگى امپرياليسم باشد به عمل آورد كه پيروزى انقلاب را در ايران تضمين نمود و موجب توسعه و استقلال و سعادت مملكت گرديد.))
سرهنگ محمد قزافى رهبر ليبى
((امام خمينى را مى توان از بزرگترين پيامبران انقلاب و پايبند آن و دشمن سرسخت امپرياليسم و صهيونيسم و استكبار جهانى دانست .))
رسانه ها:
نيويورك تايمز
((امام خمينى رهبر اسلامى ايران نيروى عمده در صحنه سياسى جهان بود.))
تايمز لندن
((خمينى كه به زبان مردم عادى سخن مى گفت به طرفداران فقير و محروم خود اعتقاد به نفس ، اطمينان و احترام به خود بخشيد، احساسى كه آنها را قادر كرده است هر كسى سر راهشان بايستد با مشت خود از بين ببرند، وى به مردم مستضعف نشان داد كه مى توان حتى در برابر قدرتهايى مثل آمريكا ايستاد و نهراسيد.))
يك روزنامه نروژى
((آيت الله خمينى شخصيتى بود استوار و در سختى ها به آرامى تصميم مى گرفت سخن او قانون بود و قانون او قرآن .))
روزنامه ديلى تلگراف
((دشمنان ايران وحشت دارند كه روح آيت الله خمينى همچنان رهبرى ايران را در دست داشته باشد.))